Avlshanner til tjeneste      

Startside
Hannerne

Hvis du har en hanhund, som du mener har kvaliteter som gør ham egnet til at indgå i avlen, så send et billede og informationer til webmaster, så kan han blive lagt ind på siden her, hvis du er medlem af Spidshundeklubben.

Fortæl lidt om hunden, hvem hans forældre er, og angiv stambogsnummer, udstillingsresultater, om han er HD-fotograferet og hans status, om han er øjenlyst og med hvilket resultat, om han er mentalbeskrevet og gerne lidt om resultatet, om han har hale (hvis ikke det fremgår af billedet), hans farve (farver på billeder kan drille), om han allerede har afkom, og selvfølgelig hvem du er og hvordan man kommer i kontakt med dig.

 

DANSKEJEDE HANHUNDE EFTERLYSES TIL AVL

Har du en västgötaspids hanhund? Er han flot? Selvfølgelig er han det Er han sød? Selvfølgelig er han det Kunne det ikke være sjovt hvis han kunne blive far til et kuld hvalpe?

Det er selvfølgelig ikke sådan bare lige. For at han skal kunne blive far til et kuld stambogførte hvalpe skal han lige godkendes først. Dvs. han skal afsted på udstilling, og mindst præmieres med et "Very good" på en udstilling som er arrangeret enten af Spidshundeklubben eller af Dansk Kennel Klub. Derudover vil det være rigtigt godt hvis han er HD-fotograferet med en fornuftig status. Og så skal hunden have stambog fra Dansk Kennel Klub, dvs. han skal omregistreres hvis han er købt i udlandet.

Måske er det allerede her du hopper af, og tænker at "alt det der" både er besværligt og dyrt. Men prøv lige at læse lidt videre alligevel.

Udstillinger i Västgöta-kredse er nærmest en hyggelig sammenkomst, en god lejlighed til at mødes med andre Göta-ejere, og få en snak om dette og hint. Vi oplever ikke ævl og kævl og nid som man desværre kan opleve indenfor andre hunderacer. Vi hygger os sammen. Og giver gerne gode råd til nybegynderne. Og personalet i udstillingsringen er søde til at hjælpe, fortæller hvornår og hvordan man skal gøre hvad. Vi er alle sammen interesserede i at se nye udstillere og nye hunde. Og er din hund bare nogenlunde velopdragen og lydig går det næsten af sig selv. Selvfølgelig vil det hjælpe både dig og din hund hvis du har snuset til lidt ringtræning. Det vil også give dig en fornemmelse af hvad der forventes på en udstilling. Men det er ikke et "must". Der er en lille risiko ved at udstille sin hund. Man kan blive bidt af det

HD står for hofteledsdysplasi. Det er en lidelse, hvor lårbenshovedet og hofteskålen ikke er tilpasset hinanden optimalt, og er en arveligt betinget sygdom. Man finder hundens HD-status ved at tage et røntgenbillede af hundens bækkenparti. Hunden HD-fotograferes én gang i sin levetid. HD er ikke et problem for västgötaspidserne, og HD-fotografering er ikke et krav for at kunne bruge hunden til avl. Men vi ønsker selvfølgelig ikke at det bliver et problem, da det kan være årsag til halthed og "gigt" som hunden bliver ældre. Derfor vil vi gerne kende avlshundenes HD-status. For dig som hundeejer kan kendt HD-status være en hjælp, om du evt. skal tage hensyn til belastningen af hundens hofter når du motionerer og leger med hunden.

Det koster selvfølgelig at udstille og at HD-fotografere. Udstillinger ligger typisk på omkring 350 kr., og HD-fotografering, inkl. registrering i omegnen af 1500 kr. Men det kan også betyde indtægter. Det er ikke til at sige noget bestemt om hvad en parring kan indbringe. Det afhænger af mange ting. Men får du en parring, bare én, vil omkostningerne være dækket, godt og vel endda.

Der er selvfølgelig ingen garanti for at du får parringer til din hanhund. Men får han en godkendt præmiering på en udstilling (gerne flere), og har han en fornuftig HD-status, så er sandsynligheden faktisk ret stor. Vi mangler hanhunde til avl i Danmark, så enhver ny hanhund på "markedet" vil være interessant.

Du er altid velkommen til at kontakte racerepræsentanten hvis du gerne vil have din hanhund med i "puljen", og han er parat til det, altså har dansk stambog, har mindst et "very good" på mindst én udstilling og gerne er HD-fotograferet . Skal du først til at i gang med at få gjort din hanhund klar, men er lidt usikker på hvordan du griber det an er du også meget velkommen til at ringe eller skrive. Se kontaktinfo under Kontakt

01-02-2011