2006      

Startside
Op

DECEMBER 2006

Lidt nyt…

Så sidder man her og skal tænke på jul og årsskifte, næste års aktiviteter. Ja, tiden går hurtigt, men det er næppe en nyhed for nogen ;o)

Siden sidst har været Hundens Dag i Tivoli. Jeg ville have været der, men blev desværre forhindret. Jeg har hørt at Västgötaerne var repræsenteret, men er ikke sikker.

Vi har haft en Gå/trim-tur ved Gyrstinge Sø. Det var et noget magert fremmøde, faktisk kom der ingen udover os selv. Det var selvfølgelig lidt ærgerligt, men vi gik en ganske dejlig tur i skoven ved den smukke sø, vejret var pragtfuldt, og hundene nød det i fulde drag.

De årlige Hundedage i Lejre Forsøgscenter i skolernes efterårsferie var som sædvanlig en succes. Igen i år var vi heldige med vejret, og mange havde lagt vejen forbi, og Jeanette Johnsons hyrde-test trak som altid folk til. Vi havde delt dagene imellem os, så der var forskellige folk og hunde på ”standen” de to dage, det fungerede fint. Alt i alt en hyggelig oplevelse, så mon ikke vi er med næste år igen?

Selv har jeg været på kursus i duft-diskriminering. Duft-diskriminering er de første, indledende øvelser til uddannelse af f.eks. narkohunde. Det var utroligt spændende. Vi lærte hvordan man får hunden til at genkende én duft blandt andre dufte, og ”fortælle” hvilken der var den rigtige, på kurset brugte vi frugter, men når først hunden har forstået øvelsen kan den varieres i det uendelige. En virkelig god form for aktivering af hunden, som ikke kræver de store forberedelser eller plads, og hundene elsker det. Så det er noget der kan anbefales.

Og ellers går året jo på hæld. En enkelt Gå/trim-tur vil det være blevet til når dette læses, ellers sker det nok ikke mere omkring vores race i år. I 2007 får vi arrangeret 2-3 Gå/trim-ture, vi satser på at gennemføre vores første mentaltest, det er endnu ikke på plads, men datoen er fastsat, 13. maj, så det lykkes forhåbentlig at få et hold af mentalbeskrivere til at give tilsagn. Og ellers må vi se hvad 2007 kan bringe af spændende ting for os og vores hunde, se ”Sæt X i kalenderen” i næste nr. af Spidshunden.

Rigtig God Jul, og Godt Nytår til alle, 2- som 4-benede :o)

Mange hilsner fra racerepræsentanten

Connie Kisselhegn


OKTOBER 2006

Lidt fra racerepræsentanten

Jeg håber alle, to- som firbenede, har haft en god sommer, og har nydt det, selvom temperaturen nok har været over hunde-grænsen for det behagelige.

Der er ikke rigtigt sket noget omkring vores hunde siden sidst, den har vist stort set stået på sommerferie for de fleste. Så der er ikke så forfærdeligt meget at fortælle om. Det vigtigste er nok, at den annoncerede mentaltest d. 30. september/1. oktober er aflyst. Vi har ganske enkelt ikke kunne nå at få alting på plads. Mentaltesten udskydes til næste forår, og kommer til at foregå søndag d. 13. maj 2007, på Rolloskolen i Fakse. Prisen kommer til at ligge i omegnen af 350 kr. pr. hund for Västgötaspidser. Nærmere senere.

Husk Nordisk Hundetræf i Lejre Forsøgscenter d. 17. og 18. oktober, kom endelig og vær med til at repræsentere fores race. Ved Nordisk Hundetræf sættes der fokus på hundens betydning for mennesket gennem tiden. Der deltager en del racer, udover Västgötsspids kan nævnes Norsk Lundehund, Grønlandshund, Grand Danois, Blodhund m.fl., måske 15-20 racer i alt. Hver race har et område hvor man kan indrette sig med hundene, og hvor folk kan komme hen og se hundene, og få en snak om racen. Det er 4. år Forsøgscentret har Temadage om hunde i efterårsferien. Vi er selvfølgelig med, som vi har været det de andre gange. Vanen tro er fårehyrden Jeanette Johnson også på pletten med hund og sine får, og hun demonstrer hvordan hyrden arbejder med sin hund, og man kan få testet sin egen hunds evner som fårehyrde. Hvis du/I vil være med, så giv lige mig et pip, så giver jeg samlet besked til Forsøgscentret.

Den 19. november går vi en tur i Jægersborg Dyrehave. Se nærmere i ”Sæt X i kalenderen”.

Hvis nogen har oplevet noget interessant, eller har fået nys om noget som kunne være spændende for andre (vovser) at deltage i, så lad os høre om det, gerne gennem mig, så skal jeg sørge for det kommer i bladet eller på hjemmesiden. Ligeledes er billeder meget velkomne.

Ellers vil jeg bare opfordre til at kikke på vores ”Sæt X i kalenderen”, og holde øje med hvad der sker. Kom og vær med, lad os hilse på hinanden, og få nogle rare og hyggelige, og nogle gange også lærerige, timer sammen med andre Västgöta-folk :o)

Mange hilsner fra racerepræsentanten

Connie Kisselhegn